Zoek op deze site
Klik hier voor de Nederlandstalige startpagina van Findoldtractors.com

 

 

 

Hieronder lees je van alles over de updates en de
andere nieuwtjes betreffende deze website.

 

Het jaar 2000
Het jaar 2001
Het jaar 2002
Het jaar 2003
Het jaar 2004
Het jaar 2005
Het jaar 2006
of
Ga direkt naar het laatste updatenieuws vanaf 2007

2000:
Halverwege het jaar 2000 gestart met de eerste versie van mijn homepage over onze verzameling oude tractoren op http://tractoren.vinden.nl/. Na enkele maanden van proberen en testen de pagina's aan de openbaarheid prijs gegeven en langzaam maar zeker begonnen met uitbreiden en na enkele maanden draaien ook deze updatepagina gemaakt.
28-11-2000 Voor het eerst met deze pagina's op het world wide web! Het zal me benieuwen of er ook mensen komen kijken.
30-11-2000 Verschillende links toegevoegd.
01-12-2000 Nu echt begonnen met de invulling van Onze tractoren, de eerste pagina's zijn te zien.
06-12-2000 Een geintje aan Onze tractoren toegevoegd, Kerst 2000, met een zielige Brons tractor in de hoofdrol.
13-12-2000 Een extraatje toegevoegd, vanaf nu kun je e-kaarten via mijn site verturen. Ik ben met niet al te veel foto's begonnen, eerst wil ik zien of dit wel aanslaat. Ook alle toeters en bellen, die je normaal aantreft op een e-kaarten pagina, zoals geluiden, postzegel en wat al niet meer, zijn om bovenstaande reden nog niet toegevoegd. Als er behoefte voor is zal ik dat vast wel vernemen.
18-12-2000 Een extra teller op de openingspagina gezet, omdat ik de Netstat teller niet geheel vertrouw en omdat de Extreme Tracking teller ook achtergrondinformatie geeft over browsers, schermresolutie enz.
30-12-2000

Veel gebeurd afgelopen dagen. Ik heb de site omgebouwd naar frames, ik denk en hoop dat het allemaal werkt.

Ik heb aan de engelse kant wat pagina's toegevoegd aan Our tractors

Ook de nederlandse kant heeft extra pagina's toegevoegd gekregen aan Onze tractoren

Kerst 2000 verwijderd

30-12-2000 Deze nieuwspagina toegevoegd
2001
6-1-2001

De linkenpagina is uitgebreid met wat linken, nu ook enkele internationale links en een link naar een erg verhelderende pagina over stoom.

Het nieuwsvenstertje op de hoofdpagina verwijderd, daar is nu tenslotte deze pagina voor.

Een nieuw navigatie balkje voor Onze tractoren

12-1-2001 Het revisieverhaal van onze Lanz is klaar en aan Onze tractorentoegevoegd.
13-1-2001 Vandaag het verslag van de reis naar Dorset toegevoegd. Dit verhaaltje kun je onder Stoomfestival vinden.
14-1-2001 Het kopje demonstraties veranderd in doelstellingen om de boel wat te verduidelijken en ook de pagina's aldaar geupdate en uitgebreid.
20-1-2001

Deze nieuwspagina wat meer overzichtelijk gemaakt.

Eindelijk ook de openingspagina van een titel voorzien. En dat is een erg voorspelbare titel geworden; Historische tractoren/Vintage tractors. Zo blijkt maar weer eens, hoe lang je er ook over nadenkt, veranderen doet het niet.

21-1-2001 Op de linkenpagina vindt je nu ook S'Teamwork
Ook de Tractor-oldtimerclub Klareputhoevevrienden uit België toegevoegd.
23-1-2001

Op de linkenpagina miste nog een belangrijke link, nl die van Henk van der Wal, dat is bij deze ook voorelkander.

23-1-2001 Vanwege toch wel wat negatieve reacties op de zogenaamd "spontaan tevoorschijnkomende" vensters op diverse pagina"s, heb ik alles veranderd en alle foto's "normaal" aanklikbaar gemaakt en elke foto een aparte pagina gegeven.
Dit geldt ook voor de engelse kant van deze site en ook heb ik aan de Our Tractorspagina de boel ietwat geupdate.
3-2-2001

De linkenpagina uitgebreid met de volgende linken;
Stichting Contactgroep Veluwe
De Kramer pagina
De pagina van Cor Scholten over zijn Kramer Kl11
Société Française de Vierzon
Oldtimer club Tilligte
Ook diverse "stoom" links toegevoegd,
Stichting Stoomwerktuigen,
Almere Stoom Festival,
Dordt in Stoom,
Stoomgemaal Hertog Reijnout,
Stoomgemaal Cruquius,
Stoomgemaal De Tuut,
Stoomgemaal Halfweg,
Stoomgemaal Mastenbroek,
Stoomgemaal De Hooge Boezem,
Ir. D.F. Woudagemaal en de Stoom Stichting Nederland.

Nog een link: THE DEUTZ PAGE

10-2-2001

Om de boel wat overzichtelijker te maken heb ik de linkenpagina vernieuwd en ook erg veel extra links toegevoegd.

17-2-2001 Weer enige links toegevoegd en de lay-out van de linkenpagina aangepast.
Ook twee zoekmachines toegevoegd aan de linkenpagina.
18-3-2001 Nieuwe pagina toegevoegd aan de engelse kant en ook weer de linkenpagina uitgebreid.
22-3-2001 De linkenpagina met wat links uitgebreid.
25-3-2001 Een nieuwe catagorie toegevoegd aan de linkenpagina; De clubs van Het Net.
28-3-2001 Een nieuwe pagina toegevoegd. Deze pagina vertelt over het hoe en zo om deze site te bezoeken. De pagina heet: "algemene informatie" en je kunt hem vinden via een link onder aan de Home pagina.
31-3-2001 Een nieuw hoofdstuk aan Onze tractoren toegevoegd, dit gaat over de rol van onze tractoren tijdens het bouwen van diverse schuren op de boerderij van mijn ouders.
1-4-2001 De pagina Algemene informatie wat uitgebreid en verbeterd. Ook nu op elke pagina statusbar berichten en gekleurde scroll-balken gemaakt. Dit is alleen zichtbaar met IE 5+, Netscape-surfers zien helaas de normale grijze scroll-balken. De statusbar berichten werken wel met Netscape.
4-4-2001 Je ziet tegenwoordig steeds vaker een ander dan het standaard Explorer-ikoontje staan in de adresbalk als je een website bezoekt. Vanzelfsprekend wilde ik dit ook!
Het blijkt echter dat dit alleen werkt als je de betreffende site eerst toevoegd aan de favorieten. Dus, als iemand nu mijn site toevoegd aan zijn/haar favorieten zal er een klein tractortje verschijnen in zijn/haar adresbalk. Probeer het maar! Werkt alleen met IE 5.5 of hoger.
8-4-2001 Enkele links toegevoegd.
In het begin van het jaar 2001 het domein Findoldtractors.com gekocht omdat ik meer wilde met de website dan op een gratis homepageruimte mogelijk was. Dit voor mijn doen redelijk goed voorbereidt en vanaf mei 2001 alle pagina's naar mijn eigen plekje op het grote internet http://www.findoldtractors.com/ verhuist.
1-5 t/m
5-5-2001

De grote verhuizing is begonnen!
Vanaf begin mei 2001 wil ik alle pagina's naar mijn nieuwe domein hebben verhuisd, erg veel werk maar hopelijk de moeite waard.

De e-kaartensectie is ook aangepast, ik kan nu mijn eigen cgi-programma's draaien, dus ik heb nu een e-kaartensectie zonder reclameuitingen van derden! Veel plezier ermee en stuur zelf ook eens een leuke foto op, die ik kan toevoegen.

23-7-2001 Wat linken bijgewerkt.
12-8-2001 Weer de linkenpagina geupdate.
7-9-2001 Heel erg veel foto's toegevoegd aan Onze tractoren, je vindt hier nu een voorlopig overzicht van al onze tractoren en machines.
29-9-2001 De linkenpagina verrijkt met wat nieuwe linken.
18-11-2001 Zowel het tractoren- als het machineoverzicht opgedeeld in kleinere pagina's.
2002
17-02-2002 De linkenpagina verrijkt met wat nieuwe linken.
9-5-2002

De site is in een nieuw jasje gestoken en heeft een nieuwe navigatiestructuur gekregen.
Het nieuwe navigatiemenu werkt echter wel met javascript, dus dit moet geactiveerd zijn in uw browser, anders heb ik alle moeite voor niets gedaan...

Het oude hoofdstuk "Oude tractoren" heet voortaan "Onze verzameling"

Omdat nu alle pagina's eindigen op shtml betekent dit dat ik alle linken opnieuw moest maken, als er wellicht nog een link niet werkt omdat ik die over het hoofd heb gezien, stuur dan aub even een mailtje, zodat ik dat recht kan zetten.
Overigens zou ik ook graag van jullie vernemen of deze navigatiestructuur beter is, of dat de overzichtelijkheid nu juist verdwenen is.

12-5-2002

Revisieverslag en foto's van onze Hanomag Granit toegevoegd aan het hoofdstuk Onze verzameling.
Twee pagina's toegevoegd aan het hoofdstuk Demonstraties onder Onze verzameling.
De meest recentie versie van het javascript menu heeft extra leuke dingen in petto voor de gebruikers van IE6, dus deze versie wordt nu ook op mijn site gebruikt. Downloaden geblazen dus voor degenen die de overstap naar Internet Explorer 6 nog niet hebben gemaakt.

Ik heb de links naar de clubs van Het Net verwijderd van de linkenpagina, die clubs betaan in de regel korter dan een eendagsvlieg!

Op de pagina tractorenoverzicht foto's toegevoegd van de Hanomag Granit zoals hij er nu uitziet.

13-5-2002 De layout die nu aan de nederlandse kant van de site wordt gebruikt, is nu ook toegepast aan de engelse kant van de site. Ook enige pagina's aan het engelse gedeelte toegevoegd.
14-5-2002 Nu ik de laatste dagen toch zo fanatiek bezig ben, heb ik ook een andere lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan, hoewel dit erg veel werk was... Ik heb nu namelijk mijn gastenboek weggehaald bij theGuestbook.com en zelf een cgi-script op de site gezet die nu voor het Gastenboek zijn werk verricht. Dus vanaf heden is nu alles op deze site in eigen beheer en niet meer afhankelijk van derden.
Het vele werk bestond eruit om de berichten van het oude gastenboek te importeren in het nieuwe. Dit kon niet automatisch, dus dat was heel erg veel knip en plakwerk.
19-5-2002 De verschillende achtergrondplaatjes die op de site werden gebruikt, omgeruild voor één nieuwe, hopelijk bevalt deze.
20-5-2002 Alweer iets totaal nieuws op deze site! Vanaf nu kan iedereen zijn of haar tractoren, oude machines enz. met de verhalen die daarbij horen hier op Findoldtractors.com in een fotoalbum plaatsen, zodat iedere bezoeker kan meegenieten van al die mooie dingen van het leven...
Schroom zelf ook absoluut niet om je prachtige tractor hier in het zonnetje te zetten, daar kan die na al die jaren wel tegen.
Dit fotoalbum kan zowel door de Nederlandstalige als door de Engelstalige bezoekers van deze site worden bekeken en gebruikt. Wees dus niet verbaasd als er anderstalige bijdragen in voorkomen. Als het goed is zijn foto's van tractoren en/of andere oude machine wel tegen een taalbarrière bestand.
Ik hoop dat we via deze weg veel tractoren die we anders nooit op het Internet zouden tegenkomen toch leren kennen.
27-5-2002 De E-kaarten sectie aan zowel de Nederlandstalige als wel de Engelse kant aangepast zodat de boel wat sneller laadt en wat meer past in de algemene lay-out van de site.
28-5-2002 Wat pagina's toegevoegd onder "Onze verzameling" -demonstraties. Hier vind je nu extra pagina's over de molen van Hulshorst en onze bemoeienissen aldaar.
Het lettertype en de link-kleur van het navigatiemenu aangepast om het iets duidelijker te maken.
Tenslotte ook wat linken aangepast.
8-6-2002 Met toch wel een klein beetje schaamtegevoel ben ik lid geworden van tradedoubler.com. Deze site geeft hun leden de mogelijkheid om met hun sites iets geld te verdienen. Je leest hier meer over op de steunpagina. Ik heb dit gedaan omdat ik langzamerhand iets teveel geld kwijt ben aan deze site en ik dat een erg vervelende reden vind om te besluiten te stoppen met deze site...
9-9-2002 Ben bezig geweest met het Oude Tractoren Forum, vanaf nu kun je smileys plaatsen in je berichten en kun je zien welk bericht je nog niet gelezen hebt.
14-9-2002 Heb een omrekenpagina geplaatst op de site, waar je allerlei omrekeningen kan maken tussen metrische en niet-metrische grootheden, zoals tussen bar en psi, kilo's en lbs, enzovoorts.
7-12-2002 Binnen afzienbare tijd op deze website onze nieuwe aanwinsten: Een grote Hanomag R55 en een Lanz dorsmachine!
Flink bezig geweest met de linkenpagina, het lijkt wel of iedereen om de paar maanden een nieuw internetadres betrekt! Ik hoop dat de boel nu weer actueel is.
10-12-2002 De eerste foto's van onze nieuwe aanwinst: de Hanomag R55 staan op de site!
11-12-2002 Het menu iets uitgebreidt. Linken gemaakt naar grotere versies van de foto's op de Hanomag R55 pagina.
12-12-2002 Ook aan de engelstalige kant van deze site staat vanaf nu de Hanomag R55 te pronken. Ook daar het menu iets aangepast.
13-12-2002 De (ver)bouwpagina's toegevoegd aan de Engelse kant en het menu daar gelijk getrokken met de Nederlandse kant van de site. Wat kleine aanpassingen en verbeteringen op diverse pagina's aan beide kanten van de site.
14-12-2002 Nogmaals de site doorgespit naar fouten en andere hobbels, ik heb het idee dat ik de meeste oneffenheden nu wel heb geëgaliseerd. Mocht er nog het een en ander aan mijn aandacht ontsnapt zijn, laat het me dan weten. Ook de fout-pagina's van de site een facelift gegeven, zie je tenminste eens een andere 404, 500, 401 of 403 errorpagina, dan het standaardgedoe. Niet dat ik hoop dat ze veel gezien worden, dan is er iets mis.
17-12-2002 Zoekmogelijkheid toegevoegd aan de site. Alle Nederlandstalige bestanden zijn opgenomen in een bestand waaruit je snel op trefwoord een bepaalde pagina van de site kunt terugvinden. Je vindt het zoekvenster(tje) op bijna alle pagina's van de site.
27-12-2002 De complete handleiding, inclusief alle afbeeldingen van het onderdelenboek, van de Deutz F1M 414 op de site gezet. De handleiding is in het Duits.
2003
4-1-2003

De complete handleiding, van de Deutz F1L 612 op de site gezet. De handleiding is in het Duits.

12-1-2003 De complete handleiding, van de Lanz Ruwolie-Landbouwtractor met drie versnellingen, de D 8500, de D 9500 en de D 1500 op de site gezet. De handleiding is in het Nederlands.
24-1-2003 De complete handleiding, van de Hanomag tractors, model R 55, R 460 en de R 545 op de site gezet. De handleiding is in het Nederlands. Heeft u ook een handleiding liggen, die ongeduldig wacht om ook op deze site gepubliceerd te worden, stuur me dan een mailtje.
4-2-2003 De technische gegevens van de volgende Hanomag tractoren geplaatst: R 16, R 19, R 22, R 27, R 28, R 35, R35/45, R 45, R 55, K 55, K 60 en de K 90.
5-2-2003 Meer technische gegevens van de volgende Hanomag tractoren geplaatst: R 16, R 19, R 22, R 27, R 28, R 35, R35/45, R 45, R 55, K 55, K 60 en de K 90. Je vindt hier nu ook de elektrische schema's en aandraaimomenten.
Heeft u ook wat interessante gegevens liggen, die erop wachten om op deze site gepubliceerd te worden, stuur me dan een mailtje.
15-2-2003 Findoldtractors.com host vanaf nu het (Massey) Ferguson Forum van Gerrit Preuter.
29-4-2003 Het eerste gedeelte van de cursus Landbouwtractoren staat op de site. Het zal een tijdje duren voordat de volledige cursus online staat, want de cursus beslaat bijna 700 pagina's.
1-5-2003 Het eerste boek van de bovengenoemde cursus is vanaf heden compleet online! Oftewel de eerste 132 pagina's...
25-5-2003 Onze nieuwste aanwinst, een heuse paardenkop-pers op de overzichtpagina van onze machines gezet. Het is een pers van Munktell, bouwjaar 1913 en hij is al gedeeltelijk gerestaureerd.
De Hanomag R55 zijn voorlopig vaste plaats gegeven tussen de andere tractors. Het hoofdmenu wat aangepast. Dit alles zowel aan de Nederlands- als ook de Engelstalige kant van de site.
26-5-2003 Een link naar Het (Massey) Ferguson Forum van Gerrit Preuter op de forumpagina geplaatst.
9-8-2003 De conversiepagina wat verder uitgebreidt op verzoek van een emailer die wat gegevens miste.
6-9-2003 Het derde boek van de cursus Landbouwtractoren staat op de site. Natuurlijk ben ik al weer druk aan het scannen om ook de rest van de cursus online te plaatsen.
7-9-2003 Je kunt nu ook vanaf de nederlandstalige index een zoekopdracht ingeven.
15-9-2003 Gerrit Preuter heeft nu zijn eigen domein, dus zijn forum staat nu gewoon op zijn eigen site: www.annatefka.com/
28-9-2003 Alweer een fors aantal pagina's van de cursus Landbouwtractoren op de site geplaatst. Als alles volgens plan verloopt staat de cursus voor het einde van dit jaar online.
4-10-2003 Zie bovenstaande tekst.
7-10-2003 Het is volbracht! Alles wat ik van de cursus Landbouwtractoren online wilde plaatsen staat op de site.In totaal 400 pagina's met ruim 700 tekeningen en foto's die een prachtig overzicht van de landbouwmachines uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geven.
Het wordt dus de hoogste tijd dat u allen me wat handleidingen en dergelijke gaan opsturen, want anders wordt ik nog werkeloos!
17-10-2003 De complete handleiding, van de Hela D 117 en de D 24, inclusief onderdelenboek op de site gezet. De handleiding is in het Duits.
18-10-2003 Wat linken toegevoegd.
20-12-2003 Kerst- en nieuwjaarswensen geactiveerd.
2004
3-1-2004 De kerst- en nieuwjaarswensen wederom verwijderd
6-1-2004 Grote update gedaan. Alle pagina's zijn nu voorzien van de extensie .shtml. Dit heeft als grote voordeel dat alle pagina's nu dezelfde look hebben en als ik het op mijn heupen krijg en bijvoorbeeld de achtergrondkleur wil veranderen, dan hoef ik dit maar bij 1 bestand te veranderen in plaats van bij alle 1000 pagina's!
Ook het navigatiemenu aangepast, de leuke, maar langzame plaatjes eruit gehaald en alle "hoofd"-Nederlandstalige pagina's in het menu ondergebracht. Vanaf nu kun je dus op iedere plek op de site naar een willekeurig andere plek, zonder eerst terug te moeten naar een startplaats.
Geen grote update zonder kleerscheuren; de kans is groot dat er zo nu en dan een link niet meer werkt, geef dit aub even door aan me en ik pas de boel zo snel mogelijk weer aan.
8-1-2004 Vandaag en gister ook de grote veranderingen doorgevoerd aan de Engelstalige kant van de site. Tevens ook de Engelstaligen de mogelijkheid gegeven zich te abonneren op een nieuwsbrief.
11-1-2004 De fotoalbum pagina's geupdate en wat linken gecontroleerd/vervangen/verwijderd
17-1-2004 De eerste foto's van de gereviseerde Deutz F1M 414 op de website geplaatst, je vindt ze in het hoofdstuk "onze tractoren".
21-1-2004 Ook de Engelstalige kant voorzien van de Deutz foto's.
23-1-2004 Nog twee foto's toegevoegd aan de Deutz F1M 414 pagina, ook aan de engelse kant.
31-5-2004 Ben afgelopen maanden druk bezig geweest het complete boekwerk HANOMAG Technische Daten in te scannen en om te zetten naat html-pagina's. Het eerste gedeelte staat nu op de site, je vindt het in de boekenkast onder de titel Meer Hanomag. De bedoeling is de rest ook zo snel mogelijk online te zetten.
4-6-2004 Weer een gedeelte van het boekwerk HANOMAG Technische Daten op de site geplaatst, nog een kleine 30 pagina's te gaan voordat het complete werk online staat.
15-6-2004 Het laatste gedeelte van het boekwerk HANOMAG Technische Daten op de site geplaatst, het complete werk staat nu online.
6-12-2004 Dat heeft lang geduurd! Maar nu dan eindelijk weer een toevoeging van enige pagina's over de begonnen revisie van onze Hanomag R55. Deel 1 van een fotoalbum over onze dure ontdekkingsreis naar het binnenste van de R55.
24-12-2004 Kerst- en nieuwjaarswensen geactiveerd.
2005
5-1-2005 De nieuwjaarswensen verwijderd
9-1-2005 Het fotoalbum onderhanden genomen. De foute en onvolledige bijdragen verwijderd en de foto's aangepast zodat ze wat sneller laden.
30-1-2005 Weer wat fotoalbumwerkzaamheden verricht.
31-1-2005 Een nieuwe handleiding online geplaatst. Het instructieboek over de dieselmotor van de MF 35. Met dank aan Ger Hameleers die deze handleiding ter beschikking heeft gesteld.
6-2-2005 Weer een nieuwe handleiding online geplaatst. Het tractor instructieboek van de MF 35. Met dank aan Ger Hameleers die deze handleiding ter beschikking heeft gesteld.
29-8-2005 Wat foto's van mijn bezoek aan de Historischer Feldtag in Nordhorn op de site gezet.
30-8-2005 Wat foto's van mijn bezoek aan het Internationaal Historisch Festival in Panningen op de site geplaatst.
3-9-2005 Een fotopagina over onze demonstraties dit jaar in Uddel en Elspeet geplaatst.
9-10-2005 De foto's van Panningen en Nordhorn ook op de engelstalige kant van de site geplaatst. Tegelijkertijd aldaar de forum- en advertentiepagina's verwijderd, vanwege een te geringe respons. Vanwege het feit dat ook niemand van de niet-nederlandstalige bezoekers van deze website de engelstalige nieuwsbrief wilde bekijken, is nu ook deze service van de engelstalige kant verdwenen.
10-10-2005 Onze demonstraties van dit jaar ook op de engelstalige kant geplaatst.
12-11-2005 De Bedienungsanleitung van de Fordson Super Major staat nu ook op de site, je begrijpt het vast al; deze handleiding is in de duitse taal.
21-11-2005 Een nieuw adres op de adressenpagina, aangebracht door Harm Pluim. Hij heeft goede ervaringen met Mechanisatiebedrijf Van der Kolk; zij leveren nog veel onderdelen voor diverse Fordson tractoren.
24-12-2005 De kerst- en nieuwjaarswensen geplaatst.
2006
7-1-2005 De kerst- en nieuwjaarswensen wederom verwijderd.
25-2-2006 Met trots kan ik nu de komst van de complete cursus Landbouwtrekkers van de stichting Smecoma aankondigen. Ik ben de afgelopen maanden druk bezig geweest en heb inmiddels deel 1 geheel online staan, deel 2 volgt zo snel mogelijk.
5-3-2006 De pagina's van de revisie voortgang van de R55 veranderd en aangevuld, nu al 6 fotopagina's met daarop veel zweet, vuile handen en lege portemonnees ...
1-4-2006 Vanaf vandaag staat de complete cursus Landbouwtrekkers op de site! En nee, dit is geen 1 aprilgrap ...
22-12-2006 De kerst- en nieuwjaarswensen geplaatst.
2007  
9-1-2007 De kerst- en nieuwjaarswensen wederom verwijderd.
21-12-2007 De kerst- en nieuwjaarswensen geplaatst.
2008  
8-1-2008 De kerst- en nieuwjaarswensen wederom verwijderd.
13-1-2008 Het informatieve boekje van Shell Nederland: Motoren draaien in Landbouwtractoren staat op de site.
Met dank aan de gulle uitlener Nico van Laar!
26-1-2008 Deze update pagina krijgt er een concurent bij. Vanaf vandaag kun je de updates, veranderingen en de andere wetenswaardigheden over de site en de hobby volgen op deze pagina.

Naar boven....

 

 

Copyright © Gerard Hoogendoorn 2000-2010

 

Laatste verandering: 26/01/2008