Zoek op deze site
Klik hier voor de Nederlandstalige startpagina van Findoldtractors.com

 

 

Jans Hobbybank Welkom bij Jans Hobbybank.
Op deze site vindt u veel links, informatie en foto's over mijn hobby op het gebied van
"Historische Stoommachines" (Steam Engines)
"Kermis-en straatorgels" (Fair/Street Organs)
"Historische kermisattrakties" (Fun Fair)
Ook vindt u hier links, adressen van clubs en evenementen.
S'Teamwork Het doel van Stichting S'TEAMWORK is o.m. het instandhouden en in werkende staat tonen van monumenten van bedrijf en techniek. Zij doet dit o.m. door met de locomobiel S'TEAMWORK deel te nemen aan diverse stoomevenementen en oogstfeesten in binnen- en buitenland.
Old Smokey Na jaren zoeken naar een stoomwals kwamen wij via een telefoontje erachter dat er nog een oude stoomwals stond in een machinefabriek in Wormerveer. Na de machine gevonden te hebben bleef het stoomvirus stijgen en werd besloten hem te kopen. De ketel en de vuurkist waren nog heel goed en dat is het belangrijkste van de machine.

Gegevens stoomwals:

Naam: Old Smokey
Merk: John Fowler & Co
Bouwjaar: 1930

Linders stoomcollectie Welkom op de website van Jan Linders
Deze site biedt u alle informatie over mijn stoomcollectie. Deze stoomcollectie bestaat uit een Garret 4CD Showmans Engine uit 1913, een Fowler T3A stoomtrekker en een draaiorgel.

Stichting Stoomwerktuigen Vereniging tot Behoud van Stoomwerktuigen Opgericht te Nijkerk in oktober 1995 Nijkerk heeft sinds 1882 een stoomgemaal, genaamd "Hertog Reijnout", voor de bemaling van de polder Arkemheen. Toen het gemaal in 1983 werd stilgelegd is er door een groep vrijwilligers actie ondernomen om het Gemaal te restaureren en er een industrieel monument van te maken. Sinds 1986 is het Gemaal weer 12 dagen per jaar onder stoom en toegankelijk voor het publiek. Een aantal vrijwilligers die ook actief zijn op het Stoomgemaal hebben in 1995 de Vereniging tot Behoud van Stoomwerktuigen opgericht, omdat ze van het Wegenbouw Museum te Ede een locomobiel konden overnemen. De locomobiel is een Ransomes, Simms en Jeffries, gebouwd in 1948.
Almere Stoom Festival Almere Stoom Festival
Dordt in Stoom DORDT IN STOOM is het omvangrijkste stoomevenement in Europa, dat om de twee jaar in Dordrecht wordt georganiseerd door de gelijknamige stichting.
Steamservices UK Alleen engelstalig.
Steam Vehicles for Sale en nog veel meer voor de watertandende stoomliefhebber.
The Great Dorset Steam Fair Alleen engelstalig.
The Great Dorset Steam Fair is widely recognised as the leading event of its type in the country and, indeed, in Europe. It is held on a mammoth 500 acre site at Tarrant Hinton, near Blandford Forum and is regularly attended by over 200,000 visitors from both the UK and abroad.
Early steam engines Alleen engelstalig, sorry ook italiaans.
This site consists of 48 pages concerning the men and the events which led to the steam engine invention. The first serious efforts to harness steam power were made in Britain in the 17th and 18th centuries, when it became necessary to pump floodwaters from coal mines. It all started with the Torricelli experiment conducted in 1643 (please see the chapter). In addition to a brief explanation, each chapter has animations, diagrams and pictures which describe each steam engine.
The Traction Engine Pages Alleen engelstalig.
The Traction Engine Pages bring the images of heavy machinery being operated "as t'were in granfer's day" - the fairground, with its colourful roundabouts and magical sounding organs - working traction engines ploughing, sawing and threshing - and heavy haulage rigs with several engines working hard to move massive loads.
Stoom Stichting Nederland De Stoom Stichting Nederland (SSN) is opgericht op 30 januari 1976. De SSN stelt zich ten doel "..... historische, door stoom aangedreven werktuigen en transportmiddelen in bedrijfsvaardige staat te houden en te herstellen en deze zodoende voor het nageslacht te bewaren...."

 

Als je aan de linkerkant van het scherm geen navigatiebalk ziet klik dan hier om het probleem te verhelpen.

 

 

Copyright © Gerard Hoogendoorn 2000-2010